PREDUGOVORNA OBAVIJEST

Opći uvjeti

Pri kupnji proizvoda sredstvima daljinske komunikacije Kupac će biti upoznat sa svim propisanim podacima iz članka 57. sukladno članku 66. točka 2. Zakona o zaštiti potrošača kroz predugovornu obavijest i standardni informacijski obrazac za jednostrani raskid ugovora.

Uvjeti poslovanja vrijede za kupce čije se prebivalište nalazi na području Republike Hrvatske. Kupac može postati svaka punoljetna osoba koja prihvaća SportStar d.o.o. uvjete poslovanja što se potvrđuje narudžbom proizvoda.

Nositelj svih prava na internet stranici www.sportstar.hr pruža uslugu prodaje proizvoda iz svog asortimana. Ovim putem se korisnici i potrošači upoznaju sa uvjetima prodaje preko Interneta, kataloga ili putem telefona (prodaja na daljinu), kao i sa pravima i obvezama koje proizlaze iz sklapanja Ugovora o prodaji na daljinu između potrošača kao krajnjeg kupca i SportStar d.o.o. kao pružatelja usluga, odnosno trgovca, prodavatelja. Uvjeti poslovanja uređeni su i objašnjeni u nastavku. Korištenjem usluge SportStar d.o.o.i svih pridruženih stranica www.sportstar.hr i domene, smatra se da su potrošači u svakom trenutku upoznati s ovim uvjetima prodaje, te da ih u cijelosti razumiju i prihvaćaju.

 

Predugovorne obavijesti

SportStar d.o.o., Stjepana Vukovića 8a Varaždin
www.sportstar.hr, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
MBO: 04990510 , OIB: 07505299242
IBAN Zagrebačka banka: HR3023600001102727549

 

Prigovor potrošaća

Sve prigovore sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača (N.N. 41./2014.) možete poslati na adresu: SportStar d.o.o. , Stjepana Vukovića 8a 42000 Varaždin, e mail : Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Molimo da navedete točne podatke kako bismo Vam mogli potvrditi primitak i odgovoriti na pisani prigovor, sukladno članku 10. Stavak 5. Zakona.(NN br. 41/14)

Korisnike upućujemo da se prije kupnje upoznaju sa ovim Uvjetima, kako bi bili upoznati sa svim vašim pravima i obvezama.

Ove predugovorne obavijesti čine sastavni dio ugovora sklopljenog izvan poslovnih prostorija ili ugovora sklopljenog na daljinu i ne mogu se mijenjati osim ako su se strane izrijekom drukčije sporazumjele.

Kako bismo kupovinu u našoj web trgovini učinili jednostavnom i bezbrižnom, vodili smo računa o zadovoljavanju svih standarda neophodnih za sigurnost i zaštitu Vaših podataka od neovlaštenog korištenja. Glavne karakteristike proizvoda, način uporabe, cijene, posebne akcije i pogodnosti, načini plaćanja i dostave odnose se na one koji su važeći u trenutku zaključene narudžbe. Navedeni podaci će biti naznačeni uz svaki proizvod.

Zadržavamo pravo na tiskarske pogreške i pogreške u opisu i slici proizvoda.

 

Obavijest o proizvodu i usluzi

1. Prodavatelj se obvezuje na www.sportstar.hr web stranici redovno održavati i davati Posjetiteljima i Kupcima jednoznačne, jasne, lako razumljive informacije o proizvodima koje se mogu naručiti.

2. U trenutku naručivanja pojedinog proizvoda putem www.sportstar.hr web stranice Posjetitelj je putem ovih Uvjeta korištenja/Predugovorne obavijesti i pristajanjem na njih, a uz primjenu Općih uvjeta SportStar d.o.o. i usluge u primjerenom roku prije kupovine na daljinu ili kupovine izvan poslovnih prostorija Prodavatelja obaviješten o:

 • interoperabilnosti digitalnog sadržaja s računalnom ili programskom opremom za koju Prodavatelj zna ili bi morao znati,
 • minimalnom roku u kojemu je Kupac vezan ugovorom, ako postoje,
 • razdoblju u kojem ponuda ili cijena vrijede,
 • uslugama koje se nude nakon prodaje te uvjetima korištenja tih usluga (servisiranje i prodaja zamjenskih dijelova),
 • situacijama u kojima je isključeno pravo potrošača na raskid ugovora,
 • uvjetima, rokovima i postupku izvršavanja prava na jednostrani raskid ugovora,
 • načinu i uvjetima plaćanja te načinu, uvjetima i vremenu isporuke proizvoda ili pružanja usluge,
 • troškovima prijevoza i dostave proizvoda,
 • glavnim obilježjima proizvoda ili usluge,
 • tvrtki ili nazivu, matičnom broju, osobnom identifikacijskom broju, sjedištu, telefonskom broju i adresi elektroničke pošte Prodavatelja
 • proizvodu ili usluzi koji se nude te njihovu nazivu,
 • cijeni proizvoda ili usluge, uključujući sva porezna i druga davanja, te načinu izračuna cijene proizvoda ili usluga,
 • troškovima uporabe sredstava daljinske komunikacije u svrhu sklapanja ugovora,
 • načinu rješavanja potrošačkih pritužbi od strane Prodavatelja,
 • potrošačkom pravu na raskid ugovora sklopljenog putem sredstava daljinske komunikacije,
 • postojanju odgovornosti za materijalne nedostatke proizvoda ili usluga,
 • jamstvima koja se daju uz proizvod ili uslugu,
 • trajanju ugovora te uvjetima otkaza i raskida ugovora,
 • funkcionalnosti digitalnog sadržaja, uključujući i potrebne mjere tehničke zaštite tih sadržaja,
 • mehanizmima izvansudskog rješavanja sporova, odnosno o sustavima za obeštećenje, te načinu kako ih Kupac može koristiti.

3. Ugovor o kupoprodaji proizvoda između Kupca i Prodavatelja sklopljen je onog trenutka kada Prodavatelj prihvati i dostavi Kupcu potvrdu o prihvatu narudžbe.

4 .Uvjeti i način sklapanja Ugovora o pružanju usluge navedeni su u Općim uvjetima www.sportstar.hr koji su objavljeni na www.sportstar.hr web stranici.

5. Kupovinu na daljinu i Kupovinu izvan poslovnih prostorija i pružanje usluge moguće je izvršiti samo na području Republike Hrvatske što ujedno i podrazumijeva dostavu kupljenih proizvoda i isporuku usluge isključivo na području Republike Hrvatske.

6. Kupac može biti samo punoljetna i poslovno sposobna osoba. Ugovor u ime i za račun maloljetnika ili potpuno poslovno nesposobne osobe mogu sklopiti samo njihovi zakonski zastupnici, a djelomično poslovno sposobne osobe ugovor mogu sklopiti samo uz suglasnost njihovog zakonskog zastupnika. Prodavatelj ne snosi nikakvu odgovornost za svako postupanje suprotno ovoj odredbi.

7. Posjetitelji i Kupci su upoznati te prihvaćaju da Prodavatelj nema obvezu prihvatiti narudžbu/zahtjev Posjetitelja i Kupca ako ista na bilo koji način odstupa od ovih Uvjeta korištenja/Predugovorne obavijesti te Općih uvjeta SportStar d.o.o. te bilo kojih drugih uvjeta naručivanja,odnosno kupnje objavljenih na www.sportstar.hr web stranici.

 

Plaćanje

Cijene proizvoda istaknute na Internet stranicama su izražene u kunama. U cijene je uključen PDV. U cijene proizvoda nisu uključeni troškovi dostave. Cijene, uvjeti plaćanja i akcijske ponude vrijede isključivo u trenutku narudžbe i/ili plaćanja i mogu se promijeniti bez prethodne najave.

Naručene proizvode plaćate odabirom plaćanja u košarici

1. Pouzećem
- Nakon što ste ispunili narudžbu, dobiti ćete potvrdu putem e-maila sa svim detaljima Vaše narudžbe.

- Dostava : Sve pakete šaljemo Hp ekspresom

                Cijena dostave iznosi 30,00 kuna, a za sve narudžbe iznad 800,00 kuna dostava je BESPLATNA.     

 

Povrati i reklamacije

kako bismo Vama i nama olakšali cjelokupan proces povrata, zamjene ili popravka, molimo Vas da slijedite niže navedeni postupak nakon primitka neispravnih ili pogrešno isporučenih artikala.

Rok za povrat ili zamjenu iznosi 14 (četrnaest) dana od dana kada je kupcu ili trećoj osobi koju je kupac odredio, a koja nije prijevoznik, artikl predan u posjed i ukoliko su ispunjeni sljedeći uvjeti:

Uvjeti za povrat:

 1. Originalni račun - potrebno je posjedovati originalni račun
 2. Originalno pakiranje i ambalaža - ne smiju biti oštećeni, odnosno prilikom slanja povrata nikako ne smijete lijepiti kutiju/pakiranje artikla direktno jer u tom slučaju nećemo biti u mogućnosti uvažiti povrat ili zamjenu
 3. Odjeća i obuća - mora biti čista, nenošena i neoprana, te mora imati sve pripadajuće originalne deklaracije


Reklamacije (zbog neispravnog ili oštećenog artikla) odobravamo unutar jamstvenog roka u slučaju neispravnog artikla tj. ako artikl nije moguće koristiti za njegovu namjenu.

Povrat, zamjenu ili reklamaciju ne možemo odobriti u slučaju ako je artikl vidljivo korišten, otvoren ili opran (odjeća i obuća), vidljivo oštećen, a da se ne radi o tvorničkoj greški već je ista nastala uslijed nepažnje kupca ili zbog dugotrajnog nošenja ili krivog načina održavanja.

 

Postupak povrata artikala kupljenih putem Online Shopa www.sportstar.hr :

 1. Zahtjev za povrat/zamjenu - Molimo Vas da svaki povrat, zamjenu ili reklamaciju najavite putem e-mail adreseOva e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i pošaljete nam presliku originalnog računa. Kod reklamacija obavezno pošaljite pripadajuće fotografije artikla kojeg reklamirate s vidljivim problemom
 2. Potvrda o povratu – Nakon primitka Vašeg zahtjeva za povratom isti ćemo provjeriti te Vam se putem e-maila povratno javiti u roku od 1-2 radna dana
 3. Pakiranje za povrat – Nakon što povrat bude potvrđen i odobren, s Vaše strane potrebno je pripremiti artikl/e za povrat i slanje, te uz njih priložiti kopiju originalnog računa. Sve pošiljke moraju biti sigurne za transport tj. svi proizvodi i njihovo pakiranje/ambalaža moraju se vratiti u originalnom stanju. Predlažemo da za povrat koristite, u kojoj Vam je dostavljena naručena roba. Nikako nemojte lijepiti bilo šta na kutiju/pakiranje artikla direktno jer u tom slučaju nećemo biti u mogućnosti uvažiti povrat ili zamjenu. Preporučujemo Vam korištenje dobivene kutije
 4. Slanje – U slučaju zamjene ili povrata radi neodgovarajuće veličine šaljete nam račun i artikl/e o vlastitom trošku na adresu našeg skladišta koja se nalazi u nastavku. Molimo Vas da paket označite na vidljivom mjestu s WEBSHOP-POVRAT kako bi kolege na skladištu znali što točno trebaju napraviti s paketom te nas pravovremeno obavijestili kad paket stigne. Molimo Vas javite nam kad pošaljete pošiljku

Adresa za povrat je:

SportStar d.o.o

Ulica Stjepana Vukovića 8a, Varaždin

 1. Kontrola povrata i potvrda se vrši neposredno kad se artikl vrati na skladište. Ispravno stanje artikla i mogućnost zamjene/povrata se potvrđuje kupcu putem e-maila
 2. Zamjenski artikl šaljemo putem naše ugovorene dostavne službe na kućnu adresu nakon što se potvrdi ispravno stanje vraćenog artikla
 3. Povrat uplaćenih sredstava  - U slučaju neraspoloživosti zamjenskog artikla ili veličine može Vam se odobriti povrat sredstava. Povrat sredstava provodi se nakon što se potvrdi ispravno stanje vraćenog artikla, a sredstva se vraćaju na račun kupca ovisno o načinu plaćanja prilikom narudžbe.

Postupak povrata artikala kupljenih u SportStar poslovnicama:

 1. Povrat, zamjenu ili reklamaciju možete izvršiti u poslovnici u roku od 7 dana
 2. Povrat, zamjena ili reklamacija se vrši isključivo uz predočenje originalnog računa
 3. Sve artikle i njihova pakiranja/ambalažu potrebno je vratiti u originalnom stanju. Nikako nemojte lijepiti bilo šta na kutiju/pakiranje artikla direktno jer u tom slučaju nećemo biti u mogućnosti uvažiti povrat ili zamjenu. Preporučujemo Vam korištenje dobivene kutije ili vrećice od SportStar
 4. Naši prodajni savjetnici pregledat će robu, te potvrditi povrat, zamjenu ili reklamaciju ukoliko su razlozi legitimni (vidi „Uvjeti za povrat“)
 5. Zamjenu artikla ili povrat uplaćenih sredstava vršimo odmah nakon potvrde povrata/reklamacije u poslovnici, ovisno o načinu plaćanja prilikom kupnje

 

Jednostrani raskid ugovora

Kupac s ugovorom na daljinu (Internet trgovina www.sportstar.hr) može raskinuti ugovor ne navodeći razlog za to (Članak 72. ZZP), u roku četrnaest (14) dana od primitka robe, uz pretpostavku da je prije toga dobio potvrdu prethodne obavijesti. Ukoliko kupac s ugovorom na daljinu nije dobio potvrdu prethodne obavijesti o mogućnosti jednostranog raskida ugovora, pravo kupaca za jednostrani raskid ugovora je 12 mjeseci. Potrošač je dužan prije isteka roka za jednostrani raskid ugovora obavijestiti trgovca o svojoj odluci da raskine ugovor i to putem obrasca za jednostrani raskid ugovora ili putem bilo koje druge nedvosmislene izjave kojom izražava svoju volju da raskine ugovor.

1. Računanje roka za jednostrani raskid ugovora
Ugovor možete jednostrano raskinuti u roku od 14 dana bez navođenja razloga. Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora, morate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom, ili elektroničkom poštom, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, ili adresu elektroničke pošte, a možete koristiti i priloženi primjer obrasca za jednostrani raskid ugovora.
Rok za jednostrani raskid iznosi 14 dana od dana od:
Kada je Vama ili trećoj osobi koju ste Vi odredili, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet ugovora predana u posjed.

2. Povrat uplaćenog iznosa
Ako jednostrano raskinete ovaj Ugovor, izvršit ćemo povrat novca koji smo od Vas primili, ne uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora, osim ukoliko ste odabrali drugu vrstu isporuke a koja nije najjeftinija standardna isporuka koju smo mi ponudili
Povrat novca bit će izvršen isključivo na tekući račun kupca.
Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena ili nakon što nam dostavite dokaz da ste nam robu poslali nazad.

3. Povrat robe
Smatra se da ste izvršili svoju obvezu na vrijeme ako prije isteka naprijed navedenog roka pošaljete ili predate robu nama, odnosno osobi koju smo ovlastiti za primanje robe.

4. Troškovi povrata robe
Izravne troškove povrata robe morate snositi sami

Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo Vam, bez odgađanja, elektroničkom poštom.
Obrazac za jednostrani raskid ugovora možete preuzeti ovdje:

 

STANDARDNI  INFORMACIJSKI OBRAZAC ZA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

Pravo na jednostrani raskid ugovoraPotrošač može, ne navodeći razlog, raskinuti ovaj ugovor, u roku od 14 dana od dana sklapanja ugovora ili po njegovom primitku.Pravo na odustajanje počinje teći od ………………. (popunjava trgovac prije nego što dostavi obrazac potrošaču).Ukoliko potrošač nije dobio ovaj obrazac, rok za jednostrani raskid počinje teći od dostave ovog obrasca i ističe nakon jedne godine i 14 dana.

Ukoliko potrošač nije dobio sve tražene informacije, rok za jednostrani raskid počinje teći od trenutka kada potrošač dobije te informacije, i ističe nakon tri mjeseca i 14 dana.

Da bi ostvario pravo na jednostrani raskid, potrošač mora trgovcu pisano dostaviti obavijest u kojoj navodi da raskida ugovor. Obavijest mora biti napisana na trajnom mediju i sadržavati podatke koji su niže naznačeni. a može biti dostavljena kao (npr. pismo poslano poštom, elektronička pošta).

Ukoliko potrošač koristi svoje pravo na jednostrani raskid, neće snositi s tim u vezi nastale troškove.

Zabrana plaćanja unaprijed

Za vrijeme trajanja roka za jednostrani raskid ugovora zabranjeno je zahtijevati bilo kakvo plaćanje unaprijed, davanje jamstava, rezervaciju novca na računu, izričito priznanje duga ili izvršenje bilo koje druge financijske transakcije.

Ova zabrana ne odnosi se samo na plaćanje trgovcu nego i trećim stranama.

Obavijest o jednostranom raskidu ugovora– Za (naziv i adresa trgovca)(*):– Ovime Vas obavješćujem(o) da želim/želimo raskinuti ugovor,– Datum zaključenja ugovora (*):

– Ime(na) potrošača (***):

– Adresa/e potrošača (***):

– Potpis(i) potrošača (samo ako je ovaj obrazac predan na papiru) (***):

– Datum (***):

(*) Popunjava trgovac prije predaje obrasca potrošaču.
(***) Popunjava(ju) potrošač(i) kada koristi/e ovaj obrazac za jednostrani raskid ugovor

 

Dužnosti Potrošača ukoliko koristi pravo jednostranog raskida ugovora

U slučaju da koristi svoje pravo, kupac snosi trošak vraćanja robe i mora je vratiti u roku od 14 dana (Članak 77. ZZP). Kupac isto tako snosi trošak svakog umanjenja vrijednosti robe (Članak 77.ZZP) (otpakirana roba, izgubljena dokumentacija i dijelovi, oštećenja, korištenje robe i slično), osim onoga koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe. Ukoliko je proizvod vraćen neispravan, s većim oštećenjima ili bez dijelova i dokumentacije te ukoliko se isti ne dostave u naknadnom roku od 8 dana smatra se da Kupac nije ispunio svoju obavezu povrata robe te Prodavatelj nije dužan izvršiti povrat uplaćenih sredstava.

Ostale dužnosti Potrošača ukoliko koristi pravo jednostranog raskida ugovora

Ukoliko Kupac vrati proizvod bez originalne ambalaže i/ili s manjim oštećenjima i/ili sa znakovima korištenja, a pozivajući se na Članak o jednostranom raskidu ugovora na daljinu, uslijed čega Prodavatelj neće biti u mogućnosti prodati proizvod kao nov, unaprijed se procjenjuje šteta na vrijednost 40% plaćene maloprodajne cijene proizvoda. Prihvaćanjem ovih uvjeta poslovanja, Kupac unaprijed pristaje da se navedeni iznos štete umanji od povrata sredstava. Sva šteta koja prelazi ovaj iznos smatra se većim oštećenjem te Prodavatelj nije dužan izvršiti povrat sredstava. Ukoliko je Kupac vratio proizvod, prema Jednostranom raskidu ugovora u originalnom obliku kakav je i isporučen, Prodavatelj mora u roku od 14 dana izvršiti cjelokupni povrat sredstava, osim onih koje su prema gore navedenom obaveza kupca.

Slučajevi kada se potrošač ne može koristiti pravom na jednostrani raskid ugovora :

 • predmet ugovora pružanje usluge smještaja koji nije namijenjen stanovanju, pružanje usluge prijevoza robe, usluge najma vozila, usluge isporuke hrane i pića ili usluga vezanih uz slobodno vrijeme, ako je ugovoreno da usluga bude pružena određenog datuma ili u određenom razdoblju
 • predmet ugovora isporuka novina, periodičnog tiska ili magazina, s iznimkom pretplatničkih ugovora za takve publikacije
 • potrošač posebno zahtijevao posjet trgovca radi obavljanja hitnih popravaka ili poslova održavanja, s time da ako prilikom takvog posjeta, uz one usluge koje je potrošač izrijekom zahtijevao, trgovac pruži i neke druge usluge, odnosno isporuči i neku drugu robu osim one koja je nužna za obavljanje hitnih popravaka ili poslova održavanja, potrošač ima pravo na jednostrani raskid ugovora u vezi s tim dodatnim uslugama ili robom
 • predmet ugovora zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako je bila otpečaćena nakon dostave
 • predmet ugovora roba koja je izrađena po specifikaciji potrošača ili koja je jasno prilagođena potrošaču
 • ugovor o uslugama trgovac u potpunosti ispunio, a ispunjenje je započelo uz izričit prethodni pristanak potrošača te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid ugovora iz ovoga odsjeka ako usluga bude u potpunosti ispunjena
 • predmet ugovora roba ili usluga čija je cijena ovisna o promjenama na financijskom tržištu koje su izvan utjecaja trgovca, a koje se mogu pojaviti za vrijeme trajanja prava potrošača na jednostrani raskid ugovora
 • predmet ugovora lako pokvarljiva roba ili roba kojoj brzo istječe rok uporabe
 • predmet ugovora roba koja je zbog svoje prirode nakon dostave nerazdvojivo pomiješana s drugim stvarima
 • predmet ugovora isporuka zapečaćenih audiosnimaka ili videosnimaka, odnosno računalnih programa, koji su otpečaćeni nakon isporuke
 • ugovor sklopljen na javnoj dražbi
 • predmet ugovora isporuka digitalnog sadržaja koji nije isporučen na tjelesnom mediju ako je ispunjenje ugovora započelo uz izričit prethodni pristanak potrošača te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će time izgubiti pravo na jednostrani raskid ugovora

Sve eventualne sporove pokušat čemo riješit mirnim putem a za eventualne sporove nadležan je sud u Varaždinu

ONLINE RIJEŠAVANJE SPOROVA

Odredbom Europske komisije br. 524/2013 o on-line rješavanju potrošačkih sporova koja se primjenjuje od 09.01.2016 godine, u pogon je stavljena Platforma za online rješavanje potrošačkih sporova (Platforma za ORS). 

Elektronska poveznica (link) na Platformu za ORS: http://ec.europa.eu/odr

 •  

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 •  

  Hrvatska

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies) da bi se osigurao pravilan rad web stranice, unapređenje iste, a sve u svrhu poboljšanja iskustva u pregledavanju web stranice. Ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića odaberite Prihvaćam kolačiće, a ukoliko niste suglasni odaberite Odbijam kolačiće.
Saznaj više Prihvaćam kolačiće Odbijam kolačiće